Daha İyi Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları
Kahve hazırlamanın ve saklamanın püf noktalarını merak ediyorsanız ve kahvenizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını dikkate almalısınız.
Kahvenin öğütülmesi
Tabi bu, öğütülmüş kahvelerin aromalarını kaybettiği anlamına gelmemektedir. Aksine, kaliteli üreticiler tarafından öğütülmüş olarak satılan kahve paketlerinin çoğunda oksitlenmeyi önleyici valfler bulunmakta ve öğütülmüş kahve çok iyi korunmakta. Illy, Caffe Molinari gibi üreticilerin oksijensiz ortamda öğütülerek paketlenme teknolojisi ise ürünlerini sanki yeni öğütülmüş gibi taze olarak korumaktadır. Fakat, yine de öğütülmüş kahve, paketi açıldıktan sonra çekirdek kahveye oranla çok daha hızlı şekilde acımaya başlayacaktır. Bu nedenle, öğütülmüş kahve paketlerini açtıktan sonra hızlı bir şekilde tüketmenizi ve ağzını sürekli kilitli tutmanızı tavsiye ederiz.
Kullanılan Suyun kalitesi
Kahvenizin %98’inin su olduğu düşünülürse suyun kalitesi kahvenizin kaliteli olmasında çok önemli bir rol oynuyor. Kaynak suyu ya da arıtma suyu kullanarak yapılan kahve, klorlu ve kireçli suyla yapılan kahveden çok daha iyi sonuç vermekte ve makinenizi daha uzun süre korumaktadır.
Kahvenin Muhafaza Edilmesi
Kavrulduktan sonra kahve karbondioksit yaymaya başlar ve bu da paketleri şişirir. Üreticiler bunun önüne geçmek için açık havada kahveyi kuruturlar fakat bu sırada karbondioksitin yanında kahvenin lezzet ve kokusunun da büyük bir kısmı gider. Buna çözüm olarak kapakçıklı paket üretilmiş ve karbondioksitin çıkışı sağlanırken oksijen girişi daha aza indirilmiştir. Bu sistem kahvenin aromaları daha iyi korunmaktadır.
Kavrulmuş kahve koku ve lezzetini ancak 1 haftaya kadar koruyabilir. Bu yüzden kahveyi açtıktan sonra onu hava geçirmez bir şişeye koyup buzdolabında saklamak tazeliğini daha uzun bir zamana yaymaya yardımcı olur.
Çekirdek kahve ise oda sıcaklığında durabilir.
Özel Tavsiyeler
Kahvenizi asla tekrar ısıtmayın ve ya kaynatmayın
Kaynak;10001kahve-com
Yorumlar
Yorum Gönder