Neden Bazen Vazgeçmek Gerekir?


Evet evet biliyorum. “Vazgeçmeyin, yürüyün, koşun, yola devam edin…” Bunları duydunuz hep oradan buradan. Burada bile sürekli bunları okudunuz.
Bugün kararlı olmaktan, motivasyondan, hayallerden ziyade vazgeçmekten bahsedeceğiz.
Bırakmaktan, salıvermekten…

Bir şeyi çok fazla istediğimizde aynı zamanda çok tehlikeli bir yola gireriz; bağımlılık.

Bilirsiniz, bağımlılık bize neyi neden istediğimizi dahi unutturan tehlikeli bir duygudur. Bir süre sonra neden bu yolda olduğumuzu dahi unutup sadece “istemeye” odaklanırız. Ne pahasına olursa olsun elde etmek veya kaybetmemek için her şeyi yaparız. Çünkü artık o şey her neyse onsuz yapamayacağımızı, o şey olmadan nefes alamayacağımızı düşünürüz. Neydi en başta o şeyi hayatımızda istememizin sebebi? Hatırlamıyoruzdur büyük bir ihtimalle.

Hırs: Keskin sirkenin küpüne zararı…

Bu kadar bağımlılık da sağlıksız bir hırsı içimize yerleştiriverir. Bir şeyi sebepsizce sadece “isteme” durumuna geçmişseniz orada durmanız gerekir. İşte tam da burada şunu sorun kendinize:
Bu şeyi gerçekten hala istiyor muyum? Yoksa sahip olamadığımda güçsüz biri olacağım illüzyonuna mı kapılıyorum?
Bu şeyi gerçekten istiyor muyum? Yoksa onu elde ettiğimde daha başarılı biri olacağım illüzyonuna mı kapılıyorum?


Cevap evetse vazgeçmenin, bırakmanın vakti gelmiş demektir. Alacağınız cevaptan korkup kendinize bu soruları bile soramıyorsanız, o zaman bırakma vakti çoktan gelmiştir demektir. Bu zamana kadar vazgeçmenin acizlik, zayıflık olacağını düşünmüş olabilirsiniz. Ama size bir sır vereyim:

Zamanı geldiğinde vazgeçmek zayıflık değil, erdemdir.

Eğer vakti geldiyse kirletmeden, bozmadan, dağıtmadan vazgeçmek yerinde bir davranış olacaktır. Bu sizin güçsüz olduğunuzu göstermez. Dayanıksız, kırılgan, kararsız, aciz biri olduğunuzu da göstermez. Harika bir deneyimin içinden geçtiğinizi, bu deneyimin size öğrettikleriyle daha ileriye gittiğinizi, artık daha güzel şeyler başarmak için elinizde daha fazla tecrübe olduğunu gösterir. Vazgeçmeniz gereken her şeye sizi daha ileriye taşıyacak bir deneyim gözüyle baktığınızda, ki doğru olanı da budur, olayları, yaşananları hırstan ve bağımlılıktan uzak bir şekilde, daha net görebilirsiniz. Takılıp kalmak, tıkanıp kalmak size yalnızca vakit kaybettirecek, yavaşlatacak, hayatınıza girecek olan diğer fırsatları kaçırmanıza sebep olacaktır.
Çok istediğiniz bir şeyi bırakmanın kolay olduğunu söylemiyorum size, hiç kolay değil. Çabalarınız boşa gitmiş gibi hissedeceksiniz, emeklerinize üzüleceksiniz belki… Fakat tüm bu emekleri daha ileriye gidebilmek için harcadığınızı unutmayın.

Eğer sizi daha ileriye götürmüyorsa o araçtan inip yola başka bir şekilde devam etmeyi öğrenmeniz gerekir.

Korkmayın.
Eğer vaktinin geldiğini düşünüyorsanız size öğrettiği her şey için bu deneyime teşekkür edin ve uğurlayın.
Kalbinizi ve zihninizi yeni olasılıklara, sizi daha ileriye götürecek yeni maceralara açık tutun.
Bu sizin yolculuğunuz…

kaynak;kücükilhamkutusu-com

Yorumlar