Mülteciler ıssız adaya, suç işleyen göçmenler Doğu Arupa’da bir hapishaneye…

Danimarka’da suç işleyen ve sınırdışı edilmesi beklenen yabancılar hapis cezalarını bundan böyle Danimarka’nın bir Doğu Avrupa ülkesinde kiraladığı bir hapishanede çekecek.
Mülteci

Haber.dk
KOPENHAG – Danimarka’da liberal-sağ  koalisyon hükümeti ve hükümeti dışarıdan destekleyen yabancı karşıtı, aşırı sağ Danimarka Halk Partisi (DF) 2019 bütçe görüşmelerinde yabancılar alanında kısıtlamalar konusunda uzlaşmaya vardı.
Uzlaşmaların başında ise, DF’nin talep ettiği Danimarka’da sığınma talepleri reddedilen ve ülkelerine gönderilemeyen mültecilerle, suç olaylarına karışan ve sınırdışı edilmeyi bekleyen yabancıların Danimarka’da ıssız bir adada kurulacak geri gönderme merkezinde toplanması önerisine hükümet kanadı yeşil ışık yaktı.

Issız adada tehlikeli deneyler yapılıyor
Ancak Güney Zealand (Sydsjaelland) adası Mön adası arasında bulunun Lindholm adlı 7 hektarlık sözkonusu bu ıssız adanın Danimarka Teknik Üniversitesi tarafından bulaşıcı virüsleri araştırmak için çeşitli deneylerde kullanıldığı öğrenildi. Sözkonusu adaya bugün özel bir izinle girilebiliyor ve adaya getirilen bir hayvan virüsü anakaraya taşımaması için adada deney sonrası öldürülüyor. Danimarka Teknik Üniversitesi adayı gelecek yıl başında devlete geri teslim edebileceklerini açıkladı.

Mültecilere Deney

Letonya mı, Romanya mı yoksa başka bir ülke mi?
Yine DF’nin bütçe görüşmelerinde ısrarcı olduğu Danimarka’da sığınma talepleri reddedilen ve ülkelerine gönderilemeyen mültecilerle, suç olaylarına karışan ve sınırdışı edilmeyi bekleyen yabancıların Doğu Avrupa’da kiralanan bir hapishaneye yerleştirilmesi talebi de hükümet tarafından kabul edildi.
Danimarka Ulusal televizyonu DR’nin haberine göre Adalet Bakanlığı’nın hali hazırda çok gizli olarak bir Doğu Avrupa ülkesi ile hapishane konusunda görüşmeler yaptığı ileri sürüldü. Söz konusu bu Doğu Avrupa ülkesinin Baltık ülkelerinden Letonya ya da Romanya olabileceği iddia edildi.
Uzlaşmaya göre, bundan böyle mültecilere sadece geçici sığınma izni verilecek, sürekli oturma izni verilmeyecek ve sadece belirli sayıda mülteciye aile birleşimi hakkı verilecek. Yine uzlaşmaya göre, Danimarka sınırlarındaki geçici kontrollerin uzatılması için ek ödenek ayrılacak.

Kaynak:Haber.dk

https://haber.dk/multeciler-issiz-adaya-suc-isleyen-gocmenler-dogu-arupada-bir-hapishaneye/19223

Yorumlar